9,3
1.942 beoordelingen
dejonge1969

Geschiedenis Toyota de Jonge

De geschiedenis van familiebedrijf De Jonge gaat terug tot het jaar 1911. Toen richtte de opa van huidig directeur-eigenaar Peter de Jonge het bedrijf, destijds een smederij, op. In 1967 werd De Jonge een garagebedrijf.

dejongeoud

Sinds 1969 is Autobedrijf de Jonge, dé Toyota-dealer voor Midden Zeeland. In 1970 werd er een terrein aangekocht aan de van Hertumweg te Goes, alwaar in 1973 het garagepand met zelfbedienings-benzinestation werd geopend. In de daarop volgende jaren bleek dat er meer behoefte was aan ruimte voor de Toyota modellen. Zo werd in 1976 de occasion loods gebouwd. In 1984 werd de showroom aan de van Hertumweg gemoderniseerd naar de uitstraling behorende bij het Toyota merk van die tijd.

occasionloods

In 1994 nam Toyota de Jonge het Toyota dealerschap te Vlissingen over. Zo groeide de dealergroep naar 2 Toyota vestigingen en kon een groter gebied bewerkt worden. Later werd voor de vestiging in Vlissingen een nieuw pand gerealiseerd, waar meer ruimte was voor de Toyota modellen en toekomst bestendiger was.

vlissingen1994

Door de jaren heen bleek ook dat er meer behoefte was aan ruimte voor de Toyota vestiging in Goes. Om met de tijd mee te gaan verhuisde het dealerbedrijf van de van Hertumweg naar de Pearyweg 10 te Goes. Op 14 Mei 2003 was de opening van het nieuwe pand. Een ruim opgezette showroom met grote werkplaats nabij de A58.

pearywegtoyota