9,3
1.942 beoordelingen
Terug naar overzicht
jarne-1706437581222

Winnaars Toyota Dream Car Art wedstrijd bekend

Kinderen tekenen hun droomauto van de toekomst

Voor de zeventiende keer organiseerde Toyota de Dream Car Art wedstrijd. Daarbij tekenen kinderen zo mooi mogelijk hun droomauto en daarmee hun visie op de mobiliteit van de toekomst. Inmiddels zijn de winnaars bekend. Zij doen ook automatisch mee aan de internationale finaleronde.

Dream Car logo_1280x1280
Over de wedstrijd

Bij de Toyota Dream Car Art wedstrijd laten kinderen op een creatieve manier zien hoe hun droomauto eruitziet. Daarmee geven ze dus ook hun kijk op de mobiliteit van de toekomst. De kinderen mogen hun tekening maken zoals ze zelf willen: met potlood, stift, krijt, verf of zelfs digitaal. Gebruikmaken van foto’s, AI of hulp krijgen van een volwassene is niet toegestaan. Kinderen tot en met 15 jaar konden meedoen, verdeeld over drie leeftijdscategorieën.

Mooie prijzen

Er waren meer dan 700 inzendingen. Het was lastig daaruit winnaars te selecteren, maar het is gelukt. De winnaar van iedere leeftijdscategorie krijgt een Nintendo Switch met Mario Kart, de nummer twee kan zijn/haar creativiteit kwijt op een Samsung Galaxy Tab S6 Lite en de nummer drie kan dankzij vier bioscoopkaartjes met het hele gezin naar de film. Met de winnaars is inmiddels persoonlijk contact opgenomen.

Winnaars categorie 0 tot en met 7 jaar

De jongste winnaar is Samuel (4), die een vliegende auto tekende. Die wordt elektrisch aangedreven, met energie uit zonnepanelen en een donderwolk. De tweede plaats is voor Mirthe (7) die laat zien hoe reizen over het water en de weg met liefde met elkaar worden verbonden. Thirza (7), die derde is geworden, toont haar ideale wereld: bloemen, zon, een regenboog en een vliegende eenhoornauto!

Winnaars categorie 8 tot en met 11 jaar

Winnares Floortje (10) ziet een kleurrijke wereld voor zich die nog mooier wordt gemaakt door twee auto’s. Bij eentje zorgt de uitlaat voor een mooi bloemenveld! Bij Odile (11) zorgt een vliegende auto ook voor bloemenpracht: hij strooit zaadjes en water. Tegelijkertijd zorgt een regenboog uit de uitlaat voor geluk, blijdschap en kleur in de lucht. Op de derde plaats eindigde Tirza (11), met een letterlijk en figuurlijk groene auto die rijdt op wind- en zonne-energie en ondertussen de inzittenden van alle gemakken voorziet. Er zijn zelfs een tv én een wc aan boord.

Winnaars categorie 12 tot en met 15 jaar

Volgens Jarne (13) is in de elektrische toekomst gewoon nog plaats voor indrukwekkende supercars. Vleugeldeuren mogen natuurlijk niet ontbreken. Ondertussen zorgen ook drones voor het vervoer van mensen en goederen. Op de tweede plaats laat Melissa (13) zien hoe in het jaar 4024 auto’s samenwerken met robots en AI. Als derde eindigde Julia (13), die op reis gaat naar de maan met een auto die zijn eigen zuurstofbron aan boord heeft en die ook op zuurstof kan rijden. Geen raketbrandstof meer nodig!

Door naar internationale ronde

Het feest wordt nog groter, want de drie winnaars van iedere leeftijdscategorie mogen door naar de internationale finaleronde van de Toyota Dream Car Art wedstrijd. Daar doen maar liefst 100 landen aan mee. De winnaars van de internationale ronde gaan naar huis met 5.000 dollar of 10.000 dollar voor hun school, om te besteden aan leermiddelen.

Niet gewonnen, maar wel mooi

Met meer dan 700 ingezonden tekeningen, de een nog mooier dan de ander, was het voor de jury erg lastig kiezen. Helaas kan niet iedereen winnen, maar sommige tekeningen vonden we te mooi om niet alsnog even te laten zien:

Inschrijven Toyota Nieuwsbrief