9,3
1.942 beoordelingen
Terug naar overzicht
toyota-rav4-plug-in-2020-header_tcm-22-1891240.jpg

Krachtpatser: Toyota RAV4 Plug-in Hybrid

Een robuuste SUV met dubbel DNA

De nieuwe RAV4 Plug-in Hybrid stoelt op meer dan 20 jaar ervaring die Toyota heeft met de ontwikkeling en productie van hybride technologie. Hij is krachtiger, maar tegelijkertijd ook schoner en zuiniger dan alle andere auto's in zijn klasse. Daarmee vormt hij het hoogtepunt binnen het gamma van de vijfde generatie van de RAV4, een van de meestverkochte SUV's van Europa. De RAV4 Plug-in is leverbaar vanaf begin 2022.

Houd me op de hoogte Vraag brochure aan
toyota-rav4-plug-in-2020-article-01_tcm-22-1891242.jpg
Efficiënt vermogen van een hybride

De nieuwe Toyota RAV4 Plug-in Hybrid is ontwikkeld op het GA-K platform van Toyota en beschikt over het AWD-i systeem voor intelligente, elektrische vierwielaandrijving. Deze aandrijflijn combineert de nieuwste hybride technologie van Toyota met een buitengewoon efficiënte 2,5 liter High Power Hybrid motor. Een gecombineerd vermogen van 225 kW/306 pk geeft de RAV4 Plug-in Hybrid een acceleratie van 0 tot 100 km/u in slechts 6 seconden.

Ondanks zijn indrukwekkende prestatie is de RAV4 Plug-in Hybrid ook opvallend schoon, met een CO2-uitstoot van 22 g/km. Dit is mede te danken aan een nieuw ontwikkelde lithium-ion batterij met hoge capaciteit.

toyota-rav4-plug-in-2020-article-02_tcm-22-1891243.jpg
toyota-rav4-plug-in-2020-article-03_tcm-22-1891244.jpg
Werkelijk goede EV mogelijkheden

De bestuurder kan kiezen uit vier rijstanden, van Hybrid tot volledig elektrisch (EV). In deze laatste rijstand kan de Toyota RAV4 Plug-in Hybrid maximaal 75 kilometer* achter elkaar volledig elektrisch afleggen, meer dan voldoende voor het gemiddelde dagelijkse woon-werkverkeer in Nederland van 23 kilometer. Met alleen het elektrische gedeelte van de aandrijflijn bereikt de RAV4 Plug-in Hybrid een topsnelheid van 135 km/u, zonder tussenkomst van de benzinemotor.
* Afhankelijk van laadniveau accu en rijomstandigheden

Hoogstaand design

De RAV4 Plug-in Hybrid valt op met een aantal unieke stylingdetails, zoals donkere sierlijsten rond de grille en koplampen. Een in aluminiumkleur uitgevoerde onderzijde van de voorbumper benadrukt de breedte van de auto. Aan de achterzijde straalt een strook in aluminiumkleur onder de achterruit en de achterlichten eveneens subtiele kracht uit. Nieuw ontwikkelde 18" en 19" velgen met een contrast van geborsteld lichtmetaal en zwarte of grijze accenten maken de robuuste visuele uitstraling compleet.

toyota-rav4-plug-in-2020-article-04_tcm-22-1891245.jpg
Comfort en stijl in een interieur zonder compromis

Over elk detail van het interieur is zorgvuldig nagedacht. Een voorbeeld daarvan is de nieuwe bekleding van ribstof en rode accenten, stoelventilatie en optionele, gestikte lederen bekleding met opvallende rode biezen.

Het 9" grote multimedia display - het grootste binnen het gamma van de RAV4 - biedt een overzichtelijke bediening van functies voor entertainment, informatie en connectiviteit.

Dankzij de compacte afmetingen van de lithium-ion batterij bevindt deze zich volledig onder de vloer. Daarmee blijft de bagageruimte met een laadvolume van 520 liter volledig intact. Bovendien zorgt de lage positie van de batterij voor een laag zwaartepunt, wat het weggedrag stabieler en comfortabeler maakt.

toyota-rav4-plug-in-2020-article-05_tcm-22-1891246.jpg
toyota-rav4-plug-in-2020-article-06_tcm-22-1891247.jpg
Moderne uitrusting voor uw comfort

De RAV4 Plug-in Hybrid is ontworpen om het leven onderweg voor u eenvoudig te maken. Hij beschikt over de modernste multimedia voorzieningen van Toyota, met de mogelijkheid om uw smartphone te koppelen via Apple CarPlay of Android Auto. Ook kunt u beschikken over een reeks aan Toyota Connected functies, waarmee u bijvoorbeeld het laadniveau van de accu kunt controleren, het opladen kunt instellen en zelfs op afstand de airconditioning kunt bedienen.

Voor de passagiers is optimaal comfort gegarandeerd met zaken als voorstoelen met stoelverwarming en -ventilatie*, stoelverwarming achter en een groot panoramadak dat het interieur laat baden in daglicht. Functies als stuurverwarming, een handsfree bedienbare achterklep, een 230V-aansluiting in de bagageruimte en een head-up display vergroten het gebruiksgemak.

* Uitrustingniveau afhankelijk van uitvoering en opties

Houd me op de hoogte Vraag brochure aan